VINOTÉKA

Klasszikus Winelife Borok

Prémium Winelife Borok

Winelife Borválogatások

Kedvezmények, ajándékok

Winelife Mustok

100%-os szőlőlevek

A Winelife Borászat

“Az ős tudás

Az egyetlen igazi tanulás: a lényünkben szunnyadó tudásnak
tevékennyé ébresztése.”

(Weöres Sándor: A Teljesség Felé)

2011-es megalakulása óta a Winelife pincészet folyamatos mozgásban van. Úgy gondoljuk, borainkkal értéket és jövőt teremtünk. Pincészetünkben a szőlőművelés és a borkészítés minden fázisát magunk végezzük a lehető legmagasabb színvonalon. Célunk és egyben küldetésünk, hogy kiváló minőségű borokat készítsünk, és ezt a tudást átadjuk a következő generációnak. Vásárlóink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, ezért nem kötünk kompromisszumot, ha a minőségről van szó. Sok új tervvel és fejlesztéssel készülünk a 2021-es évre, ami új szintre helyezi borászatunkat. Biztosan tudjuk, jó évjáratok következnek.

 

Hajdu Tamás, tulajdonos
Egy kicsi, negyedhektáros birtokon indult el a szőlőművelés. Lassanként növekedett a terület egyre nagyobbá, kizárólag a megtermelt szőlő értékesítéséből. Egyre több ember került a vállalkozás kötelékébe, ők mind nagyon elkötelezettek és minőségi munkát végző családtagokká váltak nálam. Elhatároztam, egész évben fogom foglalkoztatni őket, így már a bérművelést is vállaltunk. Három év kellett a sikerhez. Majd jött a Winelife, vele pedig a régi barátom, Linzer Sámuel. Úgy éreztem, egy jó borászatra van szükség ahhoz, hogy kiteljesedjen a vertikum, mert így tud a szőlőnk a lehető legmagasabb értéken érvényesülni. Samu pedig örök biztosítéka a folyamatos fejlődésnek, és a magas minőségnek.

 

Linzer Sámuel, borász
Három évesen kidöntöttem a szőlészetünk kapuját a véletlenül beindított traktorral. „Paraszt lesz a gyerekből” kiáltott fel térdét csapkodva a nagyapám. Úgy örökölhettem ezt a barátságot a szőlővel és a borokkal, hiszen a családi vérvonal már generációk óta hordozta ezt a szenvedélyt. Sopronban, ahonnan a családom származik, a poncichterek, vagyis a szőlőtőkék közötti „babtermelők” életét mindig a föld, a szőlő virágzása, a metszés, a szüret határotzta meg. Ősi családi címerünkben már az 1400-as évektől ott volt a szőlőfürt, felmenőim szőlészettel-borászkodással foglalkoztak ősidők óta. Én ugyan elszakadtam Soprontól egy kis időre külföldre, de visszahoztam a tudást és a tapasztalatot.